logo1test

For at flua skal "leve" i vannet er det viktig med en tynn spiss. Jeg har i den seneste tiden begynt å sette sammen mine egne fortommer.


Grand Max. 0,21 mm, 0,26 mm, 0,39 mm, 0,52.

les mer om fortom her


Typiske loppe plasser, kan du lese mer om her.


- Lopper fiskes med alt fra "dead drift", handtwist, lange rolige inntrekk, til korte kjappe inntrekk.

- På vakende fisk er det svært ofte at fisken tar loppa i det den synker, så følg med på fortomen, dette er et spennende.

- Prøv å ha direkte kontakt med flua hele tiden, stang og fluesnøret bør være snor-rett i forhold til hverandre.

- Hold stangtuppen rett over vannflaten (0-5 cm) da har du størst "feeling" med flua.

- Ta korte agressive intrekk med mange stopp, tell 1-2-3-4 STOPP - pause så 1-2-3-4 STOPP - PAUSE - så 1-2 STOPP - PAUSE - så 1 STOPP o.s.v.

- Det er viktig med stoppene, jeg kaller det daletid.

- Bruker jeg en høytflytende flueline, i mitt tillfelle blir det GPX Hover, lar jeg noen ganger flua synke helt ned til bunn før jeg speeder flua opp mot fluelina. Gjerne med korte agressive intrekk, dette funker x-stra godt de ganger du kjenner fisken lugger litt i flua.


les mer om lopper her.

hololoppa2

Fisker du på vakende fisk kan det være lurt å ha litt is i magen før du tar det første kastet.

- Er du usikker på hvilken rettning fisken beveger seg kan det noen ganger være like greit å la være å kaste. Hvis fisken er veldig aktiv og er oppe å viser seg flere ganger, ta deg tid til å se etter hvilken rettning fisken svømmer. Er jeg usikker lar jeg heller være å kaste.

- Ser du en fisk som vaker med et stort plask eller at den hopper høyt pleier jeg å kaste flua ut til en av sidene, fisken har ofte stor fart når den oppfører seg slik. Den svømmer ofte hurtig vekk fra plasket sitt.

- Jeg lar ofte flua synke endel før jeg tar noen hurtige inntrekk. Jeg synes slike "hoppefisk" er vanskelig å treffe med flua. Det skal endel til for at fisken ser flua di etter den har vært oppe eller helt klar av vannet. Kast godt ut til en av sidene av vaket å håp på det beste:-)

Loppe fiske

Krampany01
klympe01

En annen måte å fiske med loppefluer på er med synkeline. Her kan man bruke en Rio QuickShooter eller komme enda lengre ned med en synk 2 eller 3. Fortomoppsettet blir noe kortere hvis jeg bytter til en synk 2, les mer om fortom her.


til toppen av siden

uwfoto
nfisklogo
Instagramlogo

follow me on instagram

sage
patagonia-fish-logo
quickshooter
sa_liner_hoover

org.nr. 99 57 98 115    updated  10.08.2017

youtubereklame
Instagramlogo