logo1test

Her ser vi på de fluemønstrene jeg har i flueboksen min. Det har blitt færre og færre mønster i boksen de siste årene, noe jeg syntes er befriende. Da kan jeg fokusere mere på hva som skjer under overflaten ute på tur. Jeg slipper å låse meg fast i "bytte flue modus".

Fluene

Nå skal det skrives at de fluene jeg har valgt å ha i flueboksen min ikke har havnet der av rene tilfeldigheter, det er mønstre som har vist seg å være fiskefangere, de kan brukes til å imitere flere byttedyr og til dels enkle å binde. Det er mønstre som ikke henger seg opp under fisket, noe jeg liker veldig godt. Tilpass fluene du binder til ditt fiske.

Sats på noen få fluemønster i begynnelsen. Lag noen mønster du har tru på. Bruk mere tid på variasjon i inntrekket ditt og varier daletiden på flua.


 

sprinkler05
hoover03fluo

Fortyng fluene dine etter hvilke forhold du skal bruke de til. Ha samme mønster i forskjellige størrelser. Lag noen fortynget eller helt ufortynget. Lær deg hvor fort de forskjellige fluene dine synker ved å telle hvor lang tid de bruker på å synke på f.eks 1 meter vann, noen andre faktorer vil jo spille inn her som tidevann og strømforhold, men over tid lærer du deg å avfiske områder mye mere effektivt med denne teknikken. Itillegg danner du deg et bilde av hvordan flua oppfører seg i vannet.

hoover_01

Det at jeg fisker så mye med de fluene jeg har valgt,  fungerer nødvendigvis ikke så godt i enden av fortommen din. Prøv deg ut litt og fin et mønster du syntes fungere for deg. En stor del av sjøørretfiske for meg er å sitte time for time bak bindestikka å prøve ut nye ting. Det er ikke alltid fluene havner i enden av fortommen, men jeg tror det er viktig å være kreativ bak bindestikka og stimulere den store skapertrangen mange av oss har.

Proppen og Superflua

Jeg har fra tid til annen med meg et par fluer jeg har blitt tipset om å prøve eller fluer jeg har hatt i bindestikka en stund og som trenger litt prøvekjøring. Her er Superflua til Kenneth Bringsdal og Proppen til Barry ord Clark. To fluer jeg tar med meg en stund fremover.  


Første flue, Vaskebjørn.

uwfoto
nfisklogo
Instagramlogo

follow me on instagram

sage
patagonia-fish-logo
quickshooter
sa_liner_hoover

org.nr. 99 57 98 115    updated  10.08.2017

youtubereklame
Instagramlogo