logo1test

"Kl 04:30" åsmund 29.08.2015

Det ble ikke mye søvn den natten. Det å prøve å få sove når man vet at man må opp kl 04:30 er ikke lett. Særlig når jeg skal ut og fiske etter sjøørret, med fluestang, på en plass jeg har fått fisk før!

Klokken var 04:30. Jeg fikk i meg noen brødskiver og pakket resten av fiskeutstyret. Alt skulle være klart før Eivind kom for å hente meg.

Vi snakket litt om flueliner og det å variere på inntrekk, synketid på fluelina og daletid på fluene. Jeg ville ut og kaste. Jeg satte på en vaskebjørn. Eivind valgte en stor Hoover Shrimp.

Der kom den røde bilen til Eivind. Jeg var gira. Jeg ville vise Eivind de nye fluene jeg hadde bunnet, så jeg tok med flueboksen min inn i bilen. På dashbordet lå flueboksen til Eivind. Han hadde også noen nye fluer han ville vise frem. Vi snakket mye om fluer hele veien ut til øya.

vær

Det blåste litt inn mot odden der vi sto, noe Eivind sa var helt perfekt. "Fisken føler seg gjerne litt tryggere inne på slike rev med en riffla vannoverfate over seg. Dette er helt perfekte forhold!", sa Eivind. Jeg gikk ned for å ta de første kasta fra det vi kaller "Åsmundstein".

fluestang
fluer åsmund
Åsmund  
åsmund

I første kastet røsket det til i flua mi. Bam! En fisk har fått los. Jeg tar noen trekk til, for så å la den dale litt. Bam! Bam! Men jeg får ikke satt kroken. Eivind napper opp 2-3 makrell. Jeg merker ikke mer. ikke Eivind heller. Vi bestemmer oss for å ta 5 min. Vi hadde fisket en god stund. "Skal vi ta oss en matbetta?", sa Eivind.

åsmundvorterol

Jeg overrasket Eivind med vørterøl. Noe han satte stor pris på. Vi sjekket fortom og snakket om hva hva vårt neste trekk skulle være. Fiske på samme plassen eller prøve på den andre siden av øya?.


"Det er en trang kanal der. Det blir som en elv når tidevannet synker eller stiger. Der kan det fort jage noen sjøørret etter byttedyr som ble tatt av den sterke tidevannstrømmen. Vi ble enige om ta turen over.

åsmund03

Jeg byttet flue til easy honey shrimp, som jeg hadde bunnet kvelden før. Vi fisket av plassen nøye, men ingenting skjedde. Det var tøft å se hvor sterk tidevannsstrøm det var her! Fluelina mi fikk skikkelig fart på seg. Eivind og jeg snakket mye om hvor spennede det vil bli å prøve her senere på året så fort vannet blir litt kaldere. For ikke å snakke om hvordan det vil bli til våren og loppefiske!

IMG_2654

Etter en god økt med fiske og filming, avsluttet vi. Eivind lurte på om vi skulle stikke en kjapp tur innom Langeby på veien hjem. Jeg var klar! Vannet var klart og fint der. Men vi fikk ikke noe her heller. Eivind brukte ikke å fiske her på denne tiden av året, men det var hyggelig å få være med bort og se litt nærmere på akkurat hvor han pleide å fiske. Han viste meg grunnen til at dette var en så god fiskeplass om våren. " Se der! Ålegress! Masse ålegress!", sa Eivind.


Åsmund 29.08.2015,- Vi sees snart igjen.

Sjekk ut Åsmund sin youtube kanal her.


Til toppen av siden

uwfoto
nfisklogo
Instagramlogo

follow me on instagram

sage
patagonia-fish-logo
quickshooter
sa_liner_hoover

org.nr. 99 57 98 115    updated  10.08.2017

youtubereklame
Instagramlogo