logo1test

"SMAKK" fra åsmund 14.08.2015

Vi parkerte bilen langs veien, tok på oss vaderene å rigget fluestengene. Morfar og jeg gikk mot "Andeøya". Det var fortsatt varmt. Fremme ved odden satte vi oss ned for å så etter liv i vannet.

De jaget stingsild. Jeg gikk til steinen min, Åsmundstein som Eivind hadde kaldt den. Kastet ut og lot snøret synke endel før jeg begynte å trekke inn. Et trekk så skjedde det, SMAKK! Der satt den!

Der! På den andre siden av bukta! Og der! der var den oppe igjen!

Er det sel? spurte vi hverandre. Nei det var ørret. En stim med sjøørret. Jeg prøvde å kaste dit, men kastene mine rakk ikke frem.

IMG_2598.JPG

Jeg så det var sjørret med en gang. Stanga bøyde seg som en jernstang som ble tvunget i bøyd stilling. Den ruste avgårde. I et øyeblikk tenkte jeg: "tenk hvis fortommen ryker"! Den gjorde ikke det. Fisken var sprek. Morfar kom bort for å hove den. YES!

Mmm.. god matfisk, denne blir med hjem. Den veide 884 gram. "Fin fisk" sa vi i kor. Den tok vaskebjørn. Vi fisket litt til men fikk ikke flere. Morfar og jeg spiste mat å drakk vørterøl. Så bestemte vi oss for å dra hjem. Vi kom ikke tomhendte hjem denne kvelden, for å si det sånn. Mvfluefiskehilsen Åsmund&morfar.


PS: Tok denne på samme plassen kvelden før. Den svelget hele flua og blødde noe veldig så den ble med hjem til kveldsmat :

Stanga bøyde seg som en..
IMG_2595.JPG
IMG_2594.JPG
IMG_2589.JPG

"Eivind": Lurt at du bruker tid på denne plassen Åsmund. Jo oftere du er der det mer vil du lærer deg om de forskjellige værforholdene. Det at du varierer måten du fisker på gir ofte fisk. Som å la fluelina synke endel før du trekker inn, bra! Takk for rapport! Vi sees snart igjen.


mvfluefiskehilsen Eivind Berulfsen.

PS : Vørterøl var en av mine favoritt brus som "fiskedrikke" da jeg var yngre også :-) hils morfar.

Sjekk ut Åsmund sin youtube kanal her.


til toppen av siden

uwfoto
nfisklogo
Instagramlogo

follow me on instagram

sage
patagonia-fish-logo
quickshooter
sa_liner_hoover

org.nr. 99 57 98 115    updated  10.08.2017

youtubereklame
Instagramlogo