logo1test

Åsmund&Pattegrisen

Pattegrisen

Jeg var innom Skitt Fiske på fredag. Jeg fikk hjelp av Magnus Riksfjord med materialer til Pattegrisen. Jeg gledet meg til å vis de frem til Eivind. Han hadde gitt meg en hjemmelekse til denne turen. Jeg måtte binde opp en flue jeg ikke fant i boksen hans. Det ble Pattegrisen og det viste seg å være et lurt valg! Fra nå av blir dette en fast flue i boksen fremover.

bilde01
IMG_0806
bilde03

Jeg hørte alarmen skrike. Klokken var 04:30. Det var deilig å stå opp så tidlig for å fiske sjøørret med flue i sjøen. Jeg tok meg en brødskive og ventet på Eivind. Det lå tre ferske Pattegriser i boksen som jeg så gjerne ville vise han. Boksen ble med in i bilen, som vanlig. Eivind så fluene å sa: "Disse får du fisk på! Steike å rå!"

Vi kjørte avgårde. Praten gikk i et i bilen frem mot fiskeplassen. Vi var gira. Begge to. Eivind og jeg hadde tenkt til å filme denne dagen men droppet det. Eivind hadde ikke fisket på to uker og ville ikke styre rundt med kamera, lyd og alt det som hører med. Vi pakket sammen kamera og bare koste oss med fiske.

Vi flyttet oss bort til en liten "lure plass" hvor Eivind sa det ofte jaget en sjøørret eller to. I det vi nærmer oss plassen vaker en sjøørret der. Rett utenfor odden. Eivind sa: " Åsmund, gå ut på tuppen der å kast ut mot høyre." Ok, sa jeg. Et kast, BAM! Der satt den. På Pattegrisen min. Jeg slapp den ut igjen da den var under minstemålet.

bilde02

Vi tok noen kast til i bukta. Plutselig vaket det en sjøørret helt inne ved land. Dæven! sa vi i kor. Eivind tok et kast på den og BAM! Der tok den. Den hoppet et par ganger, den så fin ut. Kroken satt rett igjenom en gjelle. Den blødde veldig, så Eivind tok livet av den. Etter et par kast til begynte det å blåse kraftig. Vi satte oss ned for å ta oss en mat bit. Jeg hadde tatt med vørterøl til oss, som vanlig. Takk for turen. mvh fluefiskeren Åsmund Rønnebeg.


til toppen av siden 

uwfoto
nfisklogo
Instagramlogo

follow me on instagram

sage
patagonia-fish-logo
quickshooter
sa_liner_hoover

org.nr. 99 57 98 115    updated  10.08.2017

youtubereklame
Instagramlogo